Antep fıstığı, volkanik topraklarda yetişmesi bakımından dünyanın en değerli kuru yemiş çeşitleri arasında yer alıyor. Bu yeşil renkli ve özgün aromalı besin, farklı ülkelerde de üretilebilmesine karşılık en kaliteli örneklerini anavatanı olan Orta Doğu’da veriyor. Türkiye ise bu menşe coğrafyalar arasında lezzet açısından şüphesiz en öne çıkan ülkelerden biri. Öyle ki Antep fıstığının adı dahi, Doğu Anadolu’nun lezzet başkenti Gaziantep’ten geliyor!
Anadolu’da yetişen Antep fıstığının yağ oranı ve dolayısıyla aroması, diğer ülkelerde yetişen türlere göre daha yoğun oluyor. Yerli Antep fıstığı tek başına tüketildiğinde bile damak çatlatan bir lezzete sahip olmasının yanı sıra, baklava başta olmak üzere çeşitli Türk tatlılarının da favori malzemeleri arasında yer alıyor. Peki, Antep fıstığını ezme halinde denemek sizce nasıl olurdu? Biz söyleyelim: Söz konusu Wefood %100 Antep Fıstığı Ezmesi ise hem tamamen doğal hem de üstün lezzetli olur!
Besin Değerleri (100 g) için
Şekerisiz %100 Sade Antep Fıstığı Ezmesi
Enerji | 560 kcal |
Yağ | 45,3 g |
Karbonhidrat | 27,2 g |
Lif | 10,6 g |
Protein | 20,2 |