Van' a özgü bir lezzet olarak kayıt altına alınan ve coğrafi işaret tescil belgesi olan Van’ın önemli değerlerinden olan otlu peynir,  koku ve tat açısından diğer peynirlerden oldukça farklıdır.

Peynirin yapımında olmazsa olmaz olan
Van’ın Bahçesaray, Gürpınar ve Çatak ilçelerinin yaylalarından özenle toplanan kekik, mendi, sirmo,siyabo,heliz gibi şifalı otlar kullanılır.

Bu peynire eşsiz tadını veren de bu organik otlar ve yörede yetişen hayvanların vermiş olduğu eşsiz süttür.

Yapımı da oldukça emek isteyen bu peynirin olgunlaşması için toprak altında ya da mağaralarda 6 ay ile 1 yıl arasında beklemesi gerekmektedir.

Bu peynir kahvaltı sofralarınzı çok ayrı bir boyuta taşıyabileceği gibi gastronomi meraklıları için de yiyeceklerde farklı bir dokunuş olacaktır. 

Alerjen bilgisi: Laktoz içerir. 
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
AKPINAR OTLU PEYNİR 350 GR 8696888011096
AKPINAR  OTLU PEYNİR 350 GR

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.