Van' a özgü bir lezzet olarak kayıt altına alınan ve coğrafi işaret tescil belgesi olan Van’ın önemli değerlerinden olan otlu peynir, koku ve tat açısından diğer peynirlerden oldukça farklıdır.
Peynirin yapımında olmazsa olmaz olan Van’ın Bahçesaray, Gürpınar ve Çatak ilçelerinin yaylalarından özenle toplanan kekik, mendi, sirmo,siyabo,heliz gibi şifalı otlar kullanılır.
Bu peynire eşsiz tadını veren de bu organik otlar ve yörede yetişen hayvanların vermiş olduğu eşsiz süttür.
Yapımı da oldukça emek isteyen bu peynirin olgunlaşması için toprak altında ya da mağaralarda 6 ay ile 1 yıl arasında beklemesi gerekmektedir.
Bu peynir kahvaltı sofralarınzı çok ayrı bir boyuta taşıyabileceği gibi gastronomi meraklıları için de yiyeceklerde farklı bir dokunuş olacaktır.
Alerjen bilgisi: Laktoz içerir.
Peynirin yapımında olmazsa olmaz olan Van’ın Bahçesaray, Gürpınar ve Çatak ilçelerinin yaylalarından özenle toplanan kekik, mendi, sirmo,siyabo,heliz gibi şifalı otlar kullanılır.
Bu peynire eşsiz tadını veren de bu organik otlar ve yörede yetişen hayvanların vermiş olduğu eşsiz süttür.
Yapımı da oldukça emek isteyen bu peynirin olgunlaşması için toprak altında ya da mağaralarda 6 ay ile 1 yıl arasında beklemesi gerekmektedir.
Bu peynir kahvaltı sofralarınzı çok ayrı bir boyuta taşıyabileceği gibi gastronomi meraklıları için de yiyeceklerde farklı bir dokunuş olacaktır.
Alerjen bilgisi: Laktoz içerir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!