Fransa'nın Roquefort köyünde üretimine başlanmış, yağlı ve yoğun kokulu bir peynir olan Rokfor peyniri inek ve koyun sütlerinden üretilmekte olup 3-4 ay gibi sürelerde özel mahzenlerde olgunlaştırılır.
Rokfor peynirinin içinde bulunan küflü tabakalar peynire asıl aromasını veren bölgedir.
Mezelerinize, soslarınıza ve özellikle içeçecek saatlerinizin yanına en çok yakışan peynirlerden biridir.
Türk damak tadına da uygun olan bu peynir konya obruk tulum peyniri ile benzer noktalar sahiptir.
Alerjen uyarısı: Laktoz içerir.
Rokfor peynirinin içinde bulunan küflü tabakalar peynire asıl aromasını veren bölgedir.
Mezelerinize, soslarınıza ve özellikle içeçecek saatlerinizin yanına en çok yakışan peynirlerden biridir.
Türk damak tadına da uygun olan bu peynir konya obruk tulum peyniri ile benzer noktalar sahiptir.
Alerjen uyarısı: Laktoz içerir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!