Siirt Pervari süzme karakovan balı, Türkiye’nin Güneydoğu bölgesinde, özellikle Siirt iline bağlı Pervari ilçesinde üretilen özel bir bal çeşididir. Pervari balı, yüksek rakımı, el değmemiş bir doğada,ilkel sistem karakovanlarda arıya müdahalesiz üretilir ve bölgenin bitki örtüsü ve doğal çevresinin etkisiyle özgün bir tat ve aroma kazanır.
Pervari Karakovan balının önemli özelliği gerek örme sepetlerin, gerekse bir metre uzunluğunda, 30 santim kalınlığında yuvarlak dut ağacının oyularak yapılan kara kovanların içine, temel petek konulmamasıdır. Diğer suni peteklerden farklı olarak, arıların içini doldurdukları temel petek de arılar tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple karakovan balının peteği de rahatlıkla yenilebilir ve şifalıdır.
Pervari balının yanına kahvaltılarınızda eşilikçi olarak manda kaymağı ya da inek kaymağı ile deneyebilirsiniz
Pervari Karakovan balının önemli özelliği gerek örme sepetlerin, gerekse bir metre uzunluğunda, 30 santim kalınlığında yuvarlak dut ağacının oyularak yapılan kara kovanların içine, temel petek konulmamasıdır. Diğer suni peteklerden farklı olarak, arıların içini doldurdukları temel petek de arılar tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple karakovan balının peteği de rahatlıkla yenilebilir ve şifalıdır.
Pervari balının yanına kahvaltılarınızda eşilikçi olarak manda kaymağı ya da inek kaymağı ile deneyebilirsiniz
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!