Kivi köken olarak Doğu Asya ama özellikle de Çin' e dayanmaktadır. Onun için uzun bir süre kivi Çin Bektaşi Üzümü olarak adlandırılmıştır.Ancak belli bir zaman sonra kivi Yeni Zelanda' ya götürülmüş buradan da dünyaya yayılmıştır. Günümüzde Kivi ülkemizde de üretilmeye baçlanmış hatta Rize Kivisi coğrafi işaret almıştır.
Tat olarak hafif mayhoş ama aynı zamanda da tatlıdır.
Kivinin mutfaklarda kullanım alanı oldukça geniştir. Pasta ve tatlı yapımında, marmelat ve reçel yapımında, marine soslarda sıklıkla kullanıldığını görmekteyiz.
Bunun yanında sağlık açısından da çok önemli vitamin ve mineraller barındırmaktadır. C vitamini deposudur. Antioksidan bakımından da oldukça zengindir.
Buzdolabında sebze meyve reyonunda muhafaza edebilirsiniz.
Köylüce Acıbadem olarak en kaliteli ve sağlıklı meyve sebzeleri tedarik edip sofralarınıza ulaşması için çalışıyoruz.
Tat olarak hafif mayhoş ama aynı zamanda da tatlıdır.
Kivinin mutfaklarda kullanım alanı oldukça geniştir. Pasta ve tatlı yapımında, marmelat ve reçel yapımında, marine soslarda sıklıkla kullanıldığını görmekteyiz.
Bunun yanında sağlık açısından da çok önemli vitamin ve mineraller barındırmaktadır. C vitamini deposudur. Antioksidan bakımından da oldukça zengindir.
Buzdolabında sebze meyve reyonunda muhafaza edebilirsiniz.
Köylüce Acıbadem olarak en kaliteli ve sağlıklı meyve sebzeleri tedarik edip sofralarınıza ulaşması için çalışıyoruz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!