Güllaç denince akla Ramazan, Ramazan denince de güllaç gelmektedir. Güllaç güllü aştan güllaca dönüşürken zaman ile tarifleri de değişmiştir.
Osmanlı sultanlarının sofralarından eksik etmediği güllaç, genellikle şeker şerbetiyle yapılır, gül suyu, misk, kaymak, şam fıstığı, badem veya fındık da katılırdı. Güllaç yaprakları bohça, muska veya rulo şeklinde sarılırdı.
Güllaç, saray mutfağına ilk kez 1489 yılında alındı. Kastamonulu Ali Usta, elinde kalan yufkaları, saray görevlilerinin Kastamonu gezisi sırasında şekerli sütle ıslayıp bir tatlı haline getirdi. Orada bu tatlıyı beğenen saray görevlileri, bu tatlıyla beraber Ali Usta'yı da saraya tatlıcı başı olarak götürdüler ve saray mutfağının eksilmez bir tatlısı olarak günümüze kadar ulaşması sağlamışlardır.
Ramazan ayı geldiğinde sofralarımızdan eksik etmediğimiz Güllaç diğer tariflerden farklı olarak Köylüce mutfağında Jersey Sütü ile üretilmesi ve içeriğinde kullanılan diğer malzemelerin birinci sınıf kalitede kullanılmasıdır.
Ramazan ayına yakışan bu geleneksel lezzeti sizlere sunmaktan onur duymaktayız.
Alerjen bilgisi: Gluten, laktoz, yumurta, sert kabuklu meyveler içerir.
Ramazan ayı geldiğinde sofralarımızdan eksik etmediğimiz Güllaç diğer tariflerden farklı olarak Köylüce mutfağında Jersey Sütü ile üretilmesi ve içeriğinde kullanılan diğer malzemelerin birinci sınıf kalitede kullanılmasıdır.
Ramazan ayına yakışan bu geleneksel lezzeti sizlere sunmaktan onur duymaktayız.
Alerjen bilgisi: Gluten, laktoz, yumurta, sert kabuklu meyveler içerir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!