İtalyanların en meşhur küflü peyniri olup, dünyanın da sayılı küflü peynirlerinden biri olarak kabul edilmektedir.
İçerisindeki yeşil-mavi küf damarları, peynir hamuruna kültür küfü eklenmesi ile oluşur. Yağlı ve yoğun bir tadı olan Gorgonzola, kremsi yapısı ile ağızda hemen erir.
İçerisindeki yeşil-mavi küf damarları, peynir hamuruna kültür küfü eklenmesi ile oluşur. Yağlı ve yoğun bir tadı olan Gorgonzola, kremsi yapısı ile ağızda hemen erir.
Salata ve yemek soslarında, tatlı ve ordövrlerde ve de eritme peyniri olarak kullanılır. Şarabın yanında en çok tercih edilen peynirlerdendir.
Alerjen bilgisi: Laktoz içerir.
Alerjen bilgisi: Laktoz içerir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!