Peynir helvası, Çanakkale çevresinde ve Biga ilçemizin köylerinden koyun ve inek sütleriyle yapılır.
Fırınlanmış peynir helvası normal peynir helvasının pişirildikten sonra 1,5 saat fırınlanmasıyla olur.
Fırınlanmış peynir helvası normal peynir helvasının pişirildikten sonra 1,5 saat fırınlanmasıyla olur.
65 derecede kaynatılan süt bekletilip dinlendirilir, kırılması beklenir.Daha sonra süzülüp helva makinesine teleme şeklinde dökülür.Kendi yağını saldıktan sonra irmik ve şeker konulur.
Kış aylarında taze demlenmiş çayın yanında Köylüce' nin taze inek ya da manda kaymağı ile yazın da dondurma ile de çok lezzetli olur.
Alerjen bilgisi: Laktoz, gluten içerir.
Alerjen bilgisi: Laktoz, gluten içerir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!