Reçellik gül fidanlarından toplanmış güllerin kırmızı olan yaprakları gövdelerinden ayrılırlar. Yıkanıp temizlenen yaprakların üzerine şeker ve limon tuzu eklenerek bir miktar ovulur. Aynı zamanda su ve şeker kaynatılarak şerbet elde edilir, hazırlanan gül yaprakları kıvama gelmiş olan şerbete eklenir ve kaynatılır. Doğru kıvam yakalandıktan sonra ateşten alınarak soğutulan Gül Reçeli sofraları tatlandırmaya hazır hale gelir.
Gül reçeli de kahvaltıların en çok tercih edilen maddelerinden biri olduğu kesin.
kahvaltı vakitlerinde yeri sofralarda her zaman hazır olan Gül reçelinin en lezzetli hali olan Evce Gül reçeli vazgeçilmezler arasında.
Evce Gül reçeli 300 gr kavanozları içerisinde en taze meyvelerle eşsiz bir reçel deneyimi yaşatır.
İçerik:
Gül Yaprağı, şeker, limon suyu.