Dünyada Kuzey Kıbrıs’ın geleneksel tatlısı olarak anılan ülkemizde de Afyonkarahisar menşei ile bilinen ekmek kadayıfı aslında Türkiye’nin her şehrinde keyifle tüketilir.
Ekmek Kadayıfı, geniş gözenekli, mis kokulu hamuru ve lezzetine lezzet katan şerbeti ile tatlı sevenlerin vazgeçilmezlerindendir.
Ekmek kadayıfı tarifi Türk mutfağının en zor tariflerinden. Çünkü hem hamurun kıvamını hem de pekmez ile kaynatılan karamelize edilmiş şerbeti tutturmak maharet istiyor. Bu konuda da Köylüce' nin tecrübesi ve ustaların mahareti devreye giriyor.
Ayrıca Ekmek kadayıfını özel kılan şey ise Köylüce ' nin taze inek ya da manda kaymağıdır. Servise hazırlamadan önce ekmek kadayıfını dilimlerken her bir dilimin üzerine ya da ekmek kadayıfının arasına kaymak ekleyebilir, ardından servis yapabilirsiniz.
Alerjen bilgisi: Gluten içerir.
Ekmek Kadayıfı, geniş gözenekli, mis kokulu hamuru ve lezzetine lezzet katan şerbeti ile tatlı sevenlerin vazgeçilmezlerindendir.
Ekmek kadayıfı tarifi Türk mutfağının en zor tariflerinden. Çünkü hem hamurun kıvamını hem de pekmez ile kaynatılan karamelize edilmiş şerbeti tutturmak maharet istiyor. Bu konuda da Köylüce' nin tecrübesi ve ustaların mahareti devreye giriyor.
Ayrıca Ekmek kadayıfını özel kılan şey ise Köylüce ' nin taze inek ya da manda kaymağıdır. Servise hazırlamadan önce ekmek kadayıfını dilimlerken her bir dilimin üzerine ya da ekmek kadayıfının arasına kaymak ekleyebilir, ardından servis yapabilirsiniz.
Alerjen bilgisi: Gluten içerir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!