İlk defa Fransa'nın Orne şehrindeki Camembert kasabasında üretildiği için adını buradan alan Camembert, ünlü bir Fransız peyniridir.
Efsaneye göre; Fransız devrimi sırasında, Brie kasabasından olan ve devrimden kaçan bir rahip, dönemin ünlü peynirlerini yapan Maria Harel'in evine sığınır. Rahip sayesinde Brie peynirinin tüm sırlarını öğrenen Maria Harel, kendi yöntemleriyle üzerinde değişiklikler yapar ve ortaya Camambert çıkar.
Ahşap kutuya konularak satılan ilk peynir olmasından dolayı birçok bölgeye gönderilebilen bir peynir çeşidi olan Camambert'in ünü, sınırları çok hızlı aşmıştır.
Taze Camembert sütlü ve tatlı bir tada sahiptir.
Peynir olgunlaştıkça pürüzsüz, akıcı bir iç kısım ve soluk beyaz renkli bir kabuk oluşur. Kokusu ve tadı keskinleşir, Camembert’i diğer peynirlerden ayıran da bu keskin tat ve kokusudur.
Efsaneye göre; Fransız devrimi sırasında, Brie kasabasından olan ve devrimden kaçan bir rahip, dönemin ünlü peynirlerini yapan Maria Harel'in evine sığınır. Rahip sayesinde Brie peynirinin tüm sırlarını öğrenen Maria Harel, kendi yöntemleriyle üzerinde değişiklikler yapar ve ortaya Camambert çıkar.
Ahşap kutuya konularak satılan ilk peynir olmasından dolayı birçok bölgeye gönderilebilen bir peynir çeşidi olan Camambert'in ünü, sınırları çok hızlı aşmıştır.
Taze Camembert sütlü ve tatlı bir tada sahiptir.
Peynir olgunlaştıkça pürüzsüz, akıcı bir iç kısım ve soluk beyaz renkli bir kabuk oluşur. Kokusu ve tadı keskinleşir, Camembert’i diğer peynirlerden ayıran da bu keskin tat ve kokusudur.
Keskin tat ve kokuya rağmen yumuşak bir dokusu ve zengin bir aroması olan Camambert, %100 inek sütünden yapılır. Açık sarı-kremsi bir rengi vardır. Beyaz renkteki kabuğu peynirle birlikte yenir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!