Burma Kadayıf;
Diyarbakır Burma Kadayıfı; un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen, hamurun ince teller haline getirilmesi, ince tellerin içine ceviz içi veya Antep fıstığının konulup şekil verildikten sonra kızartılması ve üstüne şerbet dökülmesiyle elde edilen bir tatlıdır.
Burma Kadayıf coğrafi işareti olan bir tatlıdır. Diyarbakırlı ustalar sayesinde oluşan tarifler babadan oğula ve ustadan çırağa nesiller boyu geliştirilerek aktarılmıştır.
Burma kadayıfı Köylüce' nin taze inek ya da manda kaymağı ile servis ederseniz siz ve misafirleriniz için unutulmaz bir lezzet olacaktır.
Diyarbakır Burma Kadayıfının özellikleri:
•Diyarbakır Burma Kadayıfının yapımında sadeyağ kullanılır.
•Diyarbakır Burma Kadayıfının pişirilme esnasında karamelize turuncu renginin oluşmasını sağlayan üzüm pekmezidir.
•Diyarbakır Burma Kadayıfı pişirme esnasında alt ve üst yüzeyleri hafifçe sertleştirilir.
Alerjen bilgisi: Buğday, şeker ve kabuklu meyveler içerir.