Ülkemizde üretilen yöresel peynirlerden en önemlilerinden ve en bilinenlerinden biri de Kars Kaşarıdır.

Kars bölgesinin iklim ve coğrafi koşulları ile yine o bölgeye has hayvanların sütünden üretilen bu peynirin üretim süreci oldukça meşakkatlidir. 1 kg kars kaşarı için en az 12 lt süt gerekmekte olup mayalanma aşamasından sonra da en az 6 ay olgunlaşması gerekmektedir.

Kars kaşarının rengi oldukça önemlidir. İyi bir kars kaşarının rengi sarı ve tonlarında olması gerekmektedir.

Kars kaşarını hem soğuk hem de sıcak yemeklerde tüketebilirsiniz. Ayrıca içecek zamanlarınızda ordövr tabağına da oldukça yakışacaktır.

Alerjen bilgisi: Laktoz içerir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Kars Kaşarı Eski 500 gr 2702399
Kars Kaşarı Eski 500 gr

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.